Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A puha margarint és a cukrot egy tálban, fakanállal kikeverem. A tojást hozzáadom és simára dolgozom. A lisztet a kakaóval, a sütőporral meg a vaníliás cukorral összekeverem, majd a cukros margarinnal összegyúrom.
A tésztát 6 egyenlő, részre osztom és egyenként jó ujjnyi vastagságú rudat sodrok belőle, amiket egymás mellé, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe fektetek. A tetejüket az ujjammal kissé ellapítom úgy, hogy kétujjnyi széles tésztacsíkokat kapjak. Felvert tojással mindegyiket lekenem és a cukorral megszórom.
Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 15 percig sütöm. 2-3 percnyi pihentetés után a tepsiben, még melegen rézsútosan felvágom. Egy rúdból 10 kekszet kapok.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha kihűlt, jól záródó fémdobozba, pl.: teás-dobozba rakom és így tárolom.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
elenacska
2013.12.15 17:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojást hozzáadom, vaníliás cukorral, cukros margarinnal, ujjammal kissé, cukorral megszórom, közepesnél erősebb, tésztacsíkokat, kristálycukor, Előmelegített, sütőpapírral, légkeveréses, összekeverem, mindegyiket, összegyúrom, margarinnal, közepesnél, pihentetés, fakanállal, rézsútosan, finomliszt, vastagságú, fémdobozba, sütőporral, csokoládés, margarint, megszórom, kétujjnyi, kikeverem, hozzáadom, ellapítom, tésztához, tetejüket, tésztához, margarin, kristálycukor, tojás, finomliszt, evőkanál keserű kakaópor, csipet sütőpor, csomag vaníliás cukor,
|
|
|
|
|